Het horecavoetbaltoernooi op hoog niveau

Biebtoernooi Steenwijk

Het laatste nieuws

12-04-2014

Loting verricht op traditionele wijze

Op vrijdagavond 11 april is op traditionele wijze de loting voor het 28ste Biebtoernooi verricht.
Zoals u van ons gewend bent vindt de loting altijd plaats bij de kampioen van het voorgaande jaar. Zo werden wij dus dit jaar zeer hartelijk ontvangen in Café-Restaurant de Otterskooi in Dwarsgracht.
En wat doe je als je in Dwarsgracht bent? Juist, een stukje varen.
De loting werd dan ook al varend verricht op de rondvaartboot.
Henrie Kooij, geassisteerd door zijn charmante assistente, maakte de poules bekend en we kunnen nu al weer zeggen dat het weer een fantastische strijd zal gaan worden op 22
juni.

Kijk hier snel naar de poule-indeling.

 

31-03-2014
Loting 28ste Biebtoernooi 11 april, Otterskooi Dwarsgracht
Op vrijdag 11 april vindt de loting van het 28ste Biebtoernooi plaats. Gastheer is traditioneel de kampioen van voorgaand jaar, dit jaar dus de Otterskooi uit Dwarsgracht.
Vanaf 19:30 uur heet gastheer Frank jullie allemaal welkom. Een half uurtje later zullen we op passende wijze de loting verrichten.
Iedereen is welkom, maar kom op tijd anders mist u de boot!

 

18-02-2014

28ste Biebtoernooi 22 juni 2014
Door diverse omstandigheden heeft het wat langer geduurd, maar de definitieve datum voor het 28ste Biebtoernooi is vastgesteld op 22 juni 2014. Iets later dan gebruikelijk, maar in de ogen van het bestuur de perfecte datum voor een zeer vruchtbaar toernooi. We hebben rekening gehouden met nacompetities, wedstrijdendagen van het Nederlands elftal en andere evenementen in de omgeving. Door alles goed af te wegen hopen we weer voetbalteams van topniveau te zien en zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te geven om mee te genieten van het Biebtoernooi.
Het programma houden we nog even geheim, maar de ideeën zijn weer divers en uniek
. Wordt vervolgt!

21-10-2013
Voorbereidingen 28ste Biebtoernooi al weer in volle gang

De voorbereidingen voor het Biebtoernooi 2014 zijn al weer in volle gang. De lijnen zijn uitgezet, nu alleen de kalk er nog op.
6 december is de loting van het WK in Brazilië. Aan de hand van die loting maken wij direct na afloop de definitieve datum van het 28ste Biebtoernooi bekend. Houd hiervoor onze
facebookpagina en op twitter @biebtoernooi in de gaten!!

 

03-06-2013
Zeer geslaagd 27ste Biebtoernooi

Is iedereen weer een beetje bijgekomen van de prachtige dag?

Als organisatie kijken wij met een super goed gevoel terug op het 27ste Biebtoernooi. Natuurlijk hadden we er prachtig weer bij, wat voor een ieder al maar een lach op het gezicht tovert. 
Het voetbalniveau was dit jaar niet bij enkele teams hoog, maar bij diverse teams, hetgeen zeer spannende wedstrijden opleverde en ook weer verrassende uitschakelingen. Dat is nu eenmaal het Biebtoernooi! Er werd zeeeer sportief gevoetbald, waarvoor hulde aan alle spelers en begeleiding.

 

Aan het eind van de dag mocht een terechte kampioen worden gehuldigd: De Otterskooi uit Dwarsgracht mocht de grote wisselbokaal mee naar huis nemen, welke naar aanleiding van de afterparty nog wel wat laswerk kan gebruiken voordat hij volgend jaar weer op het podium staat ;-)

 

Kinderen genoten volop van de kermisattracties en het treintje terwijl ouders heerlijk een drankje konden drinken op het horecaplein waar ook Sharon Doorson een spetterend optreden gaf.
De Koetillers, bekend van de Weissensee, maakten de sfeer compleet en 's avonds ging het feest onverminderd door met de band Stageline tijdens de traditionele after soccer pary op het Biebplein.

Dank aan VV Steenwijker Boys voor de weer zeer prettige samenwerking en gastvrijheid. Dank aan al onze vrijwilligers, medewerkers en collega's. Natuurlijk een groot dank woord aan onze sponsoren die het Biebtoernooi financieel mogelijk maken, maar het grootste dankwoord is natuurlijk
voor jou als toeschouwer/deelnemer/feestganger. Dank voor ieders komst en tot volgend jaar op het 28ste Biebtoernooi!!

NB: foto's etc. volgen z.s.m. Heb je zelf nog mooie foto's? Stuur ze door naar info@biebtoernooi.nl

 

31-5-2013
Nog 47,5 uur
Je voelt de spanning stijgen. De tijdlijnen van FB en Twitter staan er vol mee: Kampioenswedstrijden en dan HET BIEBTOERNOOI !!

 

Het leeft weer als vanouds in Steenwijk en dat is ook niet zo gek.

20 topteams uit de wijde regio gaan weer strijden om die vel begeerde beker,maar vooral ook om de eer. De drang om te winnen is groter dan ooit!!

Spelers laten zich extra masseren, in de supermarkt is geen pasta meer te krijgen en coaches buigen zich 1 maal over de meest ideale opstelling.

 

De draaiboeken liggen klaar, het podium wordt geplaatst, de bands zijn geboekt en de weergoden ons goed gezind.

Nog 47,5 uur en dan weten wie de kampioen is van het 27ste Biebtoernooi!!

Het wordt een prachtige dag. Dat voel je gewoon....... Eigenlijk is iedereen dan een beetje winnaar.


29-05-2013

Biebmagazine huis aan huis
Dit jaar geen krant maar een heus magazine. Huis aan huis verspreid met alle informatie omtrent het 27ste Biebtoernooi. Een goede set naar u als lezer maar ook voor onze sponsoren die nog mooier in beeld komen. Ligt ie al bij u op de mat?


 

24-05-2013
Nog 1 week te gaan
De buien trekken langzaam weg, het zonnetje breekt steeds vaker door. Geroezemoes klinkt door de stad en ver daar buiten……..Het zijn de voortekenen van het Biebtoernooi.
Ondanks dat veel spelers nog zwaar strijden in de nacompetitie strijden, staat iedereen te trappelen van ongeduld……...nog 1 week te gaan!

De voorbereidingen lopen weer op rolletjes. Met
20 topteams uit wijde regio, waarvan 4 nieuwkomers, Sharon Doorson op het podium, De Koetillers blazend op hun blaasinstrumenten en onze kleine gasten genietend van de kinderkermis kan het niet anders dan dit weer een geweldig Biebtoernooi gaat worden.

En ‘s avonds? Tuurlijk bouwen we ‘s avonds weer een feestje op het Biebplein. Evenals vorig jaar met de showband Stageline!!

Jij bent er toch ook gewoon weer bij??

 

Zie je op het Biebtoernooi!

 

15-4-2013

Geslaagde loting in eetcafé de Beurs
Zondag 14 april is in eetcafé de Beurs de loting verricht voor het 27ste Biebtoernooi.
Allard, al jaren lang de coach van de mannen uit Meppel had de eer om de kokers uit de grote beker te trekken.
Het resultaat van zijn kunsten lees je
hier

 

Langs deze weg willen we ook iedereen bedanken die aanwezig was en natuurlijk ook een dankwoord aan familie Knoop en het personeel van de Beurs voor hun super gastvrijheid. Het was een zeer geslaagde loting!!


06-04-2013

27ste Biebtoernooi

Een nieuwe update liet even op zich wachten echter achter de schermen zitten we niet stil natuurlijk. Er wordt al weer hard gewerkt door de verschillende commissies om ook van de 27ste editie van het Biebtoernooi weer een feest te maken.

Zondag 2 juni 2013 is het weer zo ver. 20 topteams, een prachtig randprogramma voor jong en oud en ‘s avonds natuurlijk de traditionele after soccer party op het Biebplein.

Maar we beginnen zondag 14 april in Eetcafé de Beurs te Meppel waar we in de pauze van de wedstrijd PSV-AJAX de loting voor het 27ste Biebtoernooi zullen verrichten. U bent allen welkom, gratis entree, voetbal op groot scherm!

 

04-06-2012
Eetcafé de Beurs uit Meppel winnaar Biebtoernooi
Steenwijk - Het voetbalteam van De Beurs, een combinatie van MSC en Alcides, is voor de derde keer winnaar geworden van het Biebtoernooi in Steenwijk. In de finale werd maar liefst met 6-0 gewonnen van het Postkantoor uit Hoogeveen, vorig jaar nog winnaar van het zilveren jubileumtoernooi.

 

Er werd twee keer een kwartier gevoetbald. Halverwege was het al 3-0, door doelpunten van Martin van 't Ende, Carlos Lopez Macedo, en Camiel Fidom. Na rust wisten Erik Jan Lijzen, Herre Huberts en Jos Fidom de marge te verdubbelen naar 6-0. De gedeelde derde plaats op dit 26e toernooi was voor De Rechter (Steenwijk) en De Huyskamer (Wolvega).


Bron tekst: www.steenwijkercourant.nl

 

16-5-2012
Een spetterend programma op het Biebtoernooi

We hebben u even in spanning gelaten,maar we kunnen nu met gepaste trots zeggen dat we weer een spetterend programma hebben op het Biebtoernooi!
Zowel op het sportpark als op het Biebplein wordt het weer 1 groot feest!
Lees snel
het programma>>


6-5-2012

Geslaagde loting 26ste Biebtoernooi

Het was weer een geslaagde en gezellige loting!
Gastheer Luxor Theater ontving het bestuur, deelnemers en publiek hartelijk in de foyer, waarna er na een gezellig uurtje overgegaan kon worden tot de formaliteiten. Voorzitter Jannes Mulder leidde de loting op zijn eigen strakke wijze en ook dit jaar kwamen er weer mooie poules tot stand. Verschillende opmerkingen als “poule des dood”  en  “we hebben kansen” klonken door de zaal waar op groot scherm de poules op werden gepresenteerd!

Lees hier de uiteindelijke poule-indeling >> .

 

 

24-4-2012
Loting 26ste Biebtoernooi

De loting van het 26ste Biebtoernooi vind dit jaar plaats in het Luxor Theater Steenwijk. Zondag 6 mei as. bent u allen vanaf 17:30 uur van harte welkom om onder het genot van een drankje en een hapje aanwezig te zijn bij deze loting. Tevens zorgt het Luxor Theater nog voor een verrassend programma. Gratis entree!!

 

 
 

 

 

 

 

 

Sponsoren:

 

 

7-6-2015

Postkantoor wint 29ste Biebtoernooi

 

4-5-2015
De loting is bekend

Op zondagmiddag 3 mei heeft de loting voor het 29ste Biebtoernooi plaatsgevonden. Onder bezielende leiding van onze ceremonieel voorzitter Henrie Kooij en Kastelein Klaas Lassche van het Pandje, de kampioen van 2014, werden de kokers uit de wisselbokaal getrokken.

De uitslag van deze middag: 4 aan elkaar gewaagde poules en een boel gezelligheid. De poule-indeling vindt u hier

 

 

6-4-2015
3 mei loting 29ste Biebtoernooi

Traditiegetrouw wordt de loting voor het Biebtoernooi gehouden  in het winnende café van voorgaande editie. Dit jaar café het Pandje dus!
Op zondagmiddag 3 mei bent u allen van harte welkom om bij de loting aanwezig te zijn. In de rust van de KNVB bekerfinale, welke uiteraard op groot scherm wordt vertoond, zal de loting worden verricht.
We maken er weer een gezellige middag van!!

 

23-6-2014

Het Pandje uit Steenwijk wint 28ste Biebtoernooi

Na 14 jaar is er weer een Steenwijks café dat het Biebtoernooi heeft gewonnen. De mannen van het Pandje uit Steenwijk bewezen dat je met teamspirit heel ver komt. “Met misschien niet de allerbeste voetballers stond er wel een hecht team” aldus Anne Mark Dassen, die werd uitgeroepen voor speler va het toernooi.
Een prachtige gemêleerd gezelschap van spelers uit de Olde Veste en Steenwijker Boys gelederen speelde keer op keer een puike pot en lieten tot 2 maal toe zien dat ze van de elfmeter stip niet te kloppen waren. Zo ook in de finale waar de Dissel na 5 strafschoppen en
een mooie redding van Tom Holleboom het nakijken had.

 

Foto: Steenwijker Courant

 

21-6-2014
Het aftellen is begonnen

Nog enkele uren en dan staan we aan de aftrap van het 28ste Biebtoernooi. Vandaag is het bestuur druk bezig met de opbouw van het evenemententerrein en het voorbereiden van alle wedstrijdtechnische zaken.

Voor uw info: Het terrein is vanaf 10:15 uur geopend. De aftrap van de eerste poulewedstrijden staat gepland om 10:45 uur.

Uiteraard is er weer voor ieder wat wils. Niet alleen 16 topteams die strijden om het kampioenschap, maar natuurlijk weer een gezellig horecaplein met muziek, een spetterend optreden van B-Brave. Nederlandskampioen Panna/freestyle Voetbal, de kinderkermis, enzovoort.

Reden genoeg dus weer voor een gezellig bezoekje aan het Biebtoernooi. Tot morgen!!

11-6-2014
In het nieuws

Weer een mooi een artikel in de Steenwijker Courant deze week:

 

 

24-05-2014
Voorverkoop Biebtoernooi met B-Brave
Op donderdag 29 mei as. (Hemelvaartsdag) start de voorverkoop voor het Biebtoernooi. Voor slechts € 3,00 heb je al een kaartje en kun je de gehele dag het terrein op. De voorverkoop loopt t/m 15 juni 2014.
Kaarten zijn uitsluitend te koop bij Café de Bieb en Brasserie Zus & Zo in Steenwijk.
Helaas zijn wij niet in de gelegenheid om kaarten digitaal of per post te versturen. Uiteraard kun je ook gewoon aan de kassa betalen (€ 5,00).


17-05-2014
Vernieuwd wedstrijdschema
Het 28ste Biebtoernooi zal op toernooigebied in een nieuw jasje gestoken worden. 16 teams strijden dit jaar voor de eer. 16 teams die zo veel mogelijk willen voetballen en zo lang mogelijk kans willen maken op de eerst plek. Daar gaan wij voor zorgen.
De nummer 1 uit een poule krijgt privileges, de nummer 2 en 3 maken nog alle kans en ook de nummer 4 blijft strijden voor een zo hoog mogelijke notering. Spanning, vernieuwend en fair…..
Bekijk
hier binnenkort het volledige wedstrijdschema .

28-04-2014
16 topteams op het 28ste Biebtoernooi
Juni 2014 is een drukke maand. Dat blijkt wel uit ons deelnameveld want helaas hebben we dit jaar moeten besluiten om met 16 teams te gaan spelen. I.v.m. dorps-/stadsfeesten, toernooien elders en/of andere verplichtingen hebben 4 teams zich afgemeld voor de 28ste editie.
Wij hebben besloten hier geen vervangende teams voor uit te nodigen om het niveau voetbal op ons toernooi te beschermen.

12-04-2014

Loting verricht op traditionele wijze

Op vrijdagavond 11 april is op traditionele wijze de loting voor het 28ste Biebtoernooi verricht.

Zoals u van ons gewend bent vindt de loting altijd plaats bij de kampioen van het voorgaande jaar. Zo werden wij dus dit jaar zeer hartelijk ontvangen in Café-Restaurant de Otterskooi in Dwarsgracht.
En wat doe je als je in Dwarsgracht bent? Juist, een stukje varen.
De loting werd dan ook al varend verricht op de rondvaartboot.

Henrie Kooij, geassisteerd door zijn charmante assistente, maakte de poules bekend en we kunnen nu al weer zeggen dat het weer een fantastische strijd zal gaan worden op 22 juni. Kijk hier snel naar de poule-indeling.


31-03-2014
Loting 28ste Biebtoernooi 11 april, Otterskooi Dwarsgracht
Op vrijdag 11 april vindt de loting van het 28ste Biebtoernooi plaats. Gastheer is traditioneel de kampioen van voorgaand jaar, dit jaar dus de Otterskooi uit Dwarsgracht.
Vanaf 19:30 uur heet gastheer Frank jullie allemaal welkom. Een half uurtje later zullen we op passende wijze de loting verrichten.
Iedereen is welkom, maar kom op tijd anders mist u de boot!

 

18-02-2014

28ste Biebtoernooi 22 juni 2014
Door diverse omstandigheden heeft het wat langer geduurd, maar de definitieve datum voor het 28ste Biebtoernooi is vastgesteld op 22 juni 2014. Iets later dan gebruikelijk, maar in de ogen van het bestuur de perfecte datum voor een zeer vruchtbaar toernooi. We hebben rekening gehouden met nacompetities, wedstrijdendagen van het Nederlands elftal en andere evenementen in de omgeving. Door alles goed af te wegen hopen we weer voetbalteams van topniveau te zien en zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te geven om mee te genieten van het Biebtoernooi.
Het programma houden we nog even geheim, maar de ideeën zijn weer divers en uniek
. Wordt vervolgt!

21-10-2013
Voorbereidingen 28ste Biebtoernooi al weer in volle gang

De voorbereidingen voor het Biebtoernooi 2014 zijn al weer in volle gang. De lijnen zijn uitgezet, nu alleen de kalk er nog op.
6 december is de loting van het WK in Brazilië. Aan de hand van die loting maken wij direct na afloop de definitieve datum van het 28ste Biebtoernooi bekend. Houd hiervoor onze
facebookpagina en op twitter @biebtoernooi in de gaten!!

 

03-06-2013
Zeer geslaagd 27ste Biebtoernooi

Is iedereen weer een beetje bijgekomen van de prachtige dag?

Als organisatie kijken wij met een super goed gevoel terug op het 27ste Biebtoernooi. Natuurlijk hadden we er prachtig weer bij, wat voor een ieder al maar een lach op het gezicht tovert. 
Het voetbalniveau was dit jaar niet bij enkele teams hoog, maar bij diverse teams, hetgeen zeer spannende wedstrijden opleverde en ook weer verrassende uitschakelingen. Dat is nu eenmaal het Biebtoernooi! Er werd zeeeer sportief gevoetbald, waarvoor hulde aan alle spelers en begeleiding.

 

Aan het eind van de dag mocht een terechte kampioen worden gehuldigd: De Otterskooi uit Dwarsgracht mocht de grote wisselbokaal mee naar huis nemen, welke naar aanleiding van de afterparty nog wel wat laswerk kan gebruiken voordat hij volgend jaar weer op het podium staat ;-)

 

Kinderen genoten volop van de kermisattracties en het treintje terwijl ouders heerlijk een drankje konden drinken op het horecaplein waar ook Sharon Doorson een spetterend optreden gaf.
De Koetillers, bekend van de Weissensee, maakten de sfeer compleet en 's avonds ging het feest onverminderd door met de band Stageline tijdens de traditionele after soccer pary op het Biebplein.

Dank aan VV Steenwijker Boys voor de weer zeer prettige samenwerking en gastvrijheid. Dank aan al onze vrijwilligers, medewerkers en collega's. Natuurlijk een groot dank woord aan onze sponsoren die het Biebtoernooi financieel mogelijk maken, maar het grootste dankwoord is natuurlijk
voor jou als toeschouwer/deelnemer/feestganger. Dank voor ieders komst en tot volgend jaar op het 28ste Biebtoernooi!!

NB: foto's etc. volgen z.s.m. Heb je zelf nog mooie foto's? Stuur ze door naar info@biebtoernooi.nl 

 
 

 

 

 

 

 

30ste Biebtoernooi; 18 juni 2016