Het horecavoetbaltoernooi op hoog niveau

Biebtoernooi Steenwijk

Deelnemers 2015

Café de Bieb—Steenwijk
Gastheer van het toernooi, dit bijzondere café in Steenwijk is al jaren een begrip , een rijke historie zorgt bij menig een glimlach op het gezicht want wie was er niet na schooltijd te vinden en welke militair is er in zijn diensttijd niet geweest. De Bieb met aan het roer Chris Oost is altijd meegegaan in zijn tijd zonder de charme te verliezen. Een rijke sportcultuur waarin met name het darten , klaverjassen , de bieb super 11 en het F1- spel voor veel plezier zorgen.

Natuurlijk mag ook het moderne dansgedeelte waar iedere zaterdag weer een DJ uit de biebstal het publiek op de banken krijgt niet onvermeld blijven en natuurlijk de Midweekfeesten.

Café de Bieb een allround café waar men op iedere tijdstip wat bijzonders vind.

Ad’Vundum—Hasselt
Zeer waarschijnlijk één van de kleinste café's uit de regio. Maarzeker niet de minste. Ad'Vundum is hét café uit Hasselt en omstreken waar het altijd gezellig is. Van donderdag tot zaterdag is het feest en op zondagmiddag zit de kroeg weer vol om de Live voetbalwedstrijden te kijken. Een topper in vermaak dus, en wij zijn dan ook blij om de heren uit Hasselt welkom te mogen heten op ons toernooi.

Café-Herberg ‘t Plein—Meppel
In 1986 kreeg het karakteristieke pand aan de Prinsengracht de naam Herberg 't Plein. Henk de Jong en Jaap de Boer waren de initiatiefnemers tot de omvorming van het restaurant in een uniek horecabedrijf. Na enkele jaren werd de plaats van Henk ingenomen door Petra, de vrouw van Jaap. Samen runnen Petra en Jaap nu al vele jaren met veel enthousiasme deze zaak. Herberg 't Plein heeft een traditie hoog te houden in Meppel. Een goed horecabedrijf moet toegankelijk zijn voor iedereen. Jaap en Petra werken daar elke dag aan. Zo kunt u hier iedereen en alles verwachten! Van jong tot
oud en van arm tot rijk. Van een drankje tot een smakelijke maaltijd. Van de boodschapper tot de sporter en de toerist. Allemaal voelen ze zich thuis in de knusse herberg. Natuurlijk speelt sport een hoofdrol in het leven van de uitbater en de gasten. Er zijn maar weinig sportevenementen waar men niet aan mee doet en er zijn er al helemaal geen evenementen te verzinnen op sportgebied waar niet over gepraat wordt. Al vele jaren zijn de mensen van Het Plein een graag geziene gast op ons toernooi.

Het wapen van Oostellingwerf—Oosterwolde
Sinds '96 zwaait Gerry Latumalea de scepter in dit prachtige horecabedrijf aan de Nanningaweg 5.
Een grote stamtafel en bar zijn de blikvangers hier, en uiteraard voert sport er de boventoon. Behalve biljarten en darten is het vooral het thuishonk van de spelers van DIO Oosterwolde.
De link Steenwijk Oosterwolde is vooral op voetbalgebied snel gelegd, spelers die voor Steenwijk uitkwamen en trainers uit Steenwijk die in Oosterwolde werkzaam waren.
Het Bruine café past geweldig in de rij van deelnemers omdat ook dit café zich kenmerkt met het organiseren van vele activiteiten en natuurlijk de sport.
Een bezoek aan Oosterwolde is dan
ook meer dan de moeite waard, deskundige bediening die je al gauw het gevoel geeft dat je meer dan welkom bent.
Wij wensen de mannen en vrouwen uit Oosterwolde dan ook een mooi debuut op ons toernooi.

Het Poskantoor—Hoogeveen
In korte tijd uitgegroeid tot een begrip in Hoogeveen. Een prachtig grand café waar jong en oud zich thuis voelt.
Eigenaar Albert Jan Vos is met zijn voetbalteam geen onbekende want jarenlang kwamen zij uit voor het Luxor Theater, eveneens van Albert Jan. Tegenwoordig dus voor Het Postkantoor waar menig speler dikwijls te vinden is voor een heerlijk glaasje of verrukkelijk hapje eten.

Muziekcafé de Dissel—Staphorst
Een bezoek aan dit mooie bedrijf in Staphorst is absoluut de moeite waard. Alles wat het uitgaan bijzonder maakt is verpakt tussen de muren van dit café. Lekkere muziek, een goed gesprek, themafeesten, regelmatig livemuziek. kortom te veel om op te noemen. Op donderdag en zaterdagavond kom je veel voetballers tegen die hun prestatie omzetten in plezier tijdens het stappen in de Dissel. Groot was de blijdschap dan ook tijdens de huldiging in 2003 op het Biebplein als winnaars van deze editie. Door het hele jaar heen is er in de Dissel een keur van optredens van live muziek. Ook staat
men bekend in het organiseren van ludieke evenementen.

De Dissel is ook het primeurbedrijf van ons toernooi, zo waren zij de eersten die de Biebshawls kregen uitgereikt die sinds 2003 aan het winnende team worden uitgereikt, en waren zij het eerste horecabedrijf waar de loting van ons toernooi op locatie plaats vond. En dat het gezellig is in de Dissel dat kan het bestuur beamen.

D’Olde Soldoat—Genemuiden
Genemuiden, een sportgek dorp, waar men behalve het skeeleren en het wielrennen natuurlijk in het bezit is van de plaatselijke zaterdaghoofdklasser. De Olde Soldoat is de spil van sportend Genemuiden waar men goed kan vertoeven. Naast de drankjes kun je ook je hart ophalen bij de snackbar en natuurlijk een goede balgehakt. Je voelt je bij dit mooie bruine café direct op je gemak. Uitbater Johan is al een hele tijd bezig om zijn selectie op orde te krijgen, en de mannen uit Genemuiden zullen zeker van zich doen spreken.

De Otterskooi—Giethoorn
Dat Giethoorn qua voetbal de laatste jaren op de goede weg is hadden wij in Steenwijk al lang in de gaten. Toen wij te horen kregen dat enkele heren graag mee wilden doen aan het Biebtoernooi hebben we dan ook geen moment getwijfeld. 1 telefoontje, wat gegevens uitwisselen...en een nieuwe deelnemer is dit jaar weer te bewonderen op het Biebtoernooi.

Alles wat u van Giethoorn verwacht vindt u ook in Dwarsgracht. Rust, ruimte en in het seizoen juist de gezellige drukte. Café Restaurant de Otterskooi, prachtig gelegen aan het eind van de oude dorpsgracht, is een compleet bedrijf met verschillende (intieme) eetzalen en een ruim terras aan het water. Uiteraard is de Otterskooi meteen een prachtig
start– of eindpunt voor uw dagje uit.
Wij wensen de mannen uit Giethoorn / Dwarsgracht een mooi debuut toe op ons toernooi.


De Huyskamer—Wolvega

· Unieke formule

· Een thuis (ver) van huis

· Voetbal kijken met vrienden

· Live muziek

Dat is de Huyskamer in Wolvega. Een nieuw splinternieuw café in het centrum, waar we voorheen de Zwetser en Casual vonden.
Een goed stukje muziek, vaak livemuziek, maar ook het rustige hoekje om even lekker bij te kletsen. Net als thuis dus!


Café De Sluus—Zwartsluis
Café de Sluus uit Zwartsluis is niet meer weg te denken uit het deelnemersveld. Vroeger kwamen de mannen uit Zwartewaterland nog uit voor café de Blizzard. Tegenwoordig komen zij uit voor café de Sluis. Dit alles uiteraard onder de bezielende leiding van de gebroeders Postma.
De Sluus, een gezellig oud bruin (eet)café in het hartje van Zwartsluis. In de middag heerlijk toeven voor de lunch, in de avond voor een heerlijke plate. Daarnaast is het natuurlijk feest in café de Sluus. In de avonduren en het weekend  mag het dak er af!
Met de gezelligheid en ongekende gedrevenheid die
de mannen van de Sluus altijd weer uitstralen weet je dat je goed zit in dit café!

De Bovenmeester—Steenwijk

De Steen—Willemsoord

Het Pandje—Steenwijk

 

‘t Knooppunt—Havelte

 

De Boekanier—Steenwijk

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Sponsoren:

 

 

30ste Biebtoernooi; 18 juni 2016